Laurierstruik verwijderen

Laurier snoeien

Sta je op het punt om je laurierstruik te verwijderen? Of ga je verhuizen en wil je de haag graag meenemen naar je nieuwe huis? Goed nieuws! Dit is gewoon mogelijk maar wel met beleid en zorg.

Staat je haag nog korter dan 4 jaar? Dan is het heel eenvoudig om de laurierstruik te verwijderen. Dit heeft allemaal te maken met de wortelkluit die zich ontwikkeld in de grond. Tot 4 jaar zijn de wortels nog niet goed genoeg gehecht waardoor de struik eenvoudig te verplaatsen is. Staat je haag er meer dan 4 jaar? Dan wordt het iets ingewikkelder. Professioneels zoals Bomenenzo.nl helpen je dan graag bij het verwijderen van de haag.

Laurierhagen verplanten

Goed om te weten is dat de haag niet direct weer is genezen nadat je de haag hebt verplant. Het verplaatsen van de haag heeft een grote impact voor de haag en kan gezien worden als een grote operatie. Daarom is de verzorging na het verplanten ontzettend belangrijk! Hoe beter je de haag direct na het planten verzorgd, hoe sneller de haag weer kan opbloeien en kan groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *