Portugese Laurier snoeien

De Portugese Laurier (Prunus lusitanica Angustifolia) staat bekend om een haag die je privacy in je achtertuin kan waarborgen. Het is een compacte haag die snel dichtgroeit. Daarnaast doorstaat de haag koude winters goed waardoor je jarenlang plezier hebt van de laurierhaag. Om de haag zo gezond mogelijk te houden is het van belang dat de haag regelmatig gesnoeid wordt. Een Portugese Laurier snoeien is van belang om de haag compact te houden en het zorgt voor een verzorgde uitstraling. Wat je niet wilt is een verwilderde haag. Naast het uiterlijk vormt een compacte haag ook het perfecte schild tegen weer en wind.

Portugese Laurierhaag

Ondanks het feit dat de Portugese Laurier redelijk snel groeit, is de haag goed en snel te onderhouden. Onder de Lauriersoorten is de Portugese Laurier de haag die van alle soorten het minst snel groeit, waardoor je de laurier ook niet vaak hoeft te onderhouden. Het gemiddeld aan snoeibeurten ligt bij een reguliere laurier op twee keer per jaar. Echter kom je er bij de Portugese Laurier met 1 keer goed weg.

Portugese Laurier snoeien

Wij raden mensen vaak aan om de Portugese Laurier aan het einde van de zomer te snoeien. Het is raadzaam om de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderkant, zodat de onderste takken genoeg zonlicht pakken.

Eén gedachte over “Portugese Laurier snoeien

  1. Sjoerd zegt:

    Dit artikel is nog niet echt compleet

    Snip de individuele stelen van laurieren die met een snoeischaar worden getraind om de vorm te krijgen die u wenst. Hoewel dit meer tijd kost dan het scheren van de boom, vermijdt het lelijke schade aan de grote bladeren – en laat je het snoeisel drogen of vers gebruiken om soepen of stoofschotels op smaak te brengen. Knip twijgen van nieuwe groei meerdere malen tijdens het groeiseizoen wanneer de plant groter wordt dan je wilt. Stop met het knippen in de herfst om te voorkomen dat er een flush van nieuwe groei ontstaat die in de winter kan worden beschadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *