Verwilderde laurier snoeien

Is jouw Laurier verwilderd? Dit is hoe jij je Laurier het beste kan snoeien.

Is de laurierstruik te groot geworden en wil je de laurier terug in verhouding brengen? Wij geven je in dit artikel enkele handige tips!

Laurierhaag terugsnoeien

Als eerste tip geven wij mee om je verwilderde laurier tot op het hout terug te snoeien. Wellicht drastisch maar het beste is nog om hem tot 15 centimeter boven de grond te snoeien. Je zal zien dat de haag snel weer nieuwe scheuten gaat vormen. Deze handelingen dien je toe te passen in het voorjaar!

Verspreiden over meerdere jaren

We raden je aan om de wijze van snoeien te verspreiden over meerdere jaren. Zo voorkom je dat je haag niet opeens compleet verdwijnt.

Eén gedachte over “Verwilderde laurier snoeien

  1. Onno zegt:

    Snijd berglauweren terug tot een totale hoogte van 6 inches tot 1 voet wanneer ze langbenig worden — loof verliezen in het onderste derde deel van de plant — of niet meer goed bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar. De planten kunnen tot drie jaar nodig hebben om volledig terug te groeien en zullen alleen terugkomen van het snoeien als ze gezond waren om mee te beginnen, volgens de auteurs van “Het snoeien van bomen, struiken en naaldbomen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *